četrtek, 26. januar 2017

Meatzza - mesna pica

Meatzza ali mesna pica je dejansko velika pleskavica obložena z dodatki, da zgleda kot pica. Čeprav "testo" ali podlaga niti malo ne spominjata na pico, lahko s pravilno izbiro začimb zadanemo okus po pravi pici. Torej posuj jo s svojimi najljubšimi začimbami a nikar ne pozabi na tri osnovne sestavine: paradižnikovo mezgo, mozzarelo in origano.
Sestavine:
250 g mlete govedine
1 jajce
Sol po okusu
Poper po okusu


Dodatki:
Mozzarella
Čebula
Brokoli
Črne olive


Za kečap:
Paradižnikov koncentrat
Kis
Sol po okusu
Origano
Timijan
Curry v prahu
Vodo po potrebi


Priprava:

1.) Pečico predhodno segrej na 180º C.

2.) V veliki posodi premešaj mleto govedino, sol, poper in jajce.

3.) Kepo mesa preloži na pekač in ga po njem razporedi tako, da dobiš krog.

4.) Za kečap med sabo premešaj omenjene sestavine.

5.) Kečap enakomerno namaži po mesu. Po vrhu razporedi mocarelo, čebulo, brokoli in olive

6.) Peci približno 20 minut, oziroma dokler se sir v celoti ne raztopi.

5.) Odstrani iz pečice in pusti 5 minut. Preloži na krožnik in nareži na trikotne rezine, kot pravo pico.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/