Sestavine (za pekač premera 18 cm):
|
4 jajca
3 žlice sladila Sukrin Melis
Vaniljev ekstrakt
Sestavine za preliv:
|
Priprava:
|
1.) Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija.
2.) Skuto kremasto umešamo in ji postopoma dodajamo jajca eno po eno. Na koncu primešamo še sladilo Sukrin Melis in ekstrakt vanilje.
3.) Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo približno 45 minut, oziroma tako dolgo, dokler robovi ne postanejo zlato-rjave barve.
OPOMBA: Vmes bo torta precej narasla in verjetno popokala - nič hudega, saj razpoke zaradi preliva ne bodo vidne. Ko torto vzamemo iz pečice bo upadla - tudi to je normalno.
4.) Za preliv premešamo grški jogurt in z njim prelijemo torto. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo še nadaljnjih 15 minut.
5.) Torto pustimo vsaj 3 ure, da se ohladi, idealno čez noč.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar