nedelja, 17. maj 2020

"Bananino" pecivo

Tokratni recept ni striktno LCHF, saj je v receptu uporabljen vaniljin puding. Pecivo je kljub temu izjemno okusno in zelo enostavno za pripravo.
Za peko sva uporabila pekač premera 25 cm.
Sestavine za biskvit:
5 beljakov
5 rumenjakov
5 žlic razmaščene mandljeve moke
3 žlice naravnega sladila (eritritol)
50 g kokosove maščobe


Sestavine za bananino kremo:
600 ml mleka
2 pudinga z okusom vanilje
4 žlice naravnega sladila (eritritol)
pol zavitka želatine fix (po potrebi cel zavoj)
1 zavoj masla (250 g)
1 bananin ekstrakt

Sestavine za čokoladni preliv:
100 g čokolade brez dodanega sladkorja
100 ml sladke smetane
2 žlici ruma

Priprava:

1.) Najprej se lotimo priprave biskvita. Iz beljakov stepemo trd sneg in mu nato primešamo rumenjake, sladilo, moko in kokosovo maščobo. Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na približno 190 stopinjah. Ali je biskvit pečen, preverimo z zobotrebcem tako, da prebodemo testo in na njem ne sme biti sledi biskvita..

2.) Med peko biskvita se lotimo priprave kreme. Od 600 ml mleka vzamemo vstran približno 150 ml. V ta del vmešamo puding, in sladilo, drugi del mleka zavremo. V vrelo mleko zamešamo puding, ki ga kuhamo tako dolgo, da se zgosti. Ko se puding zgosti ga odstavimo z ognja in vanj po kosih vmešamo maslo in bananin ekstrakt. Na koncu primešamo želatino fix, ki smo jo predhodno raztopili v manjši količini vode. Želatine ne vmešajte direktno v kremo, ker se bodo naredile grudice.

3.) Na pečen biskvit prelijemo kremo in pustimo, da se ohladi.

4.) Za čokoladni preliv segrejemo smetano, vendar pazimo, da ne zavre. Dodamo rum in koščke čokolade in mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi.

5.) Preliv prelijemo čez ohlajeno torto in pustimo, da se popolnoma strdi.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/