ponedeljek, 13. februar 2017

Kokosova LCHF torta

Pred valentinovim sem moral nekaj še na to temo speči. Kokosova LCHF tortica je ponovno enostavna za naredit, zanjo potrebujemo malo sestavin, zaradi dekoracije pa bo zagotovo naredila velik vtis :)
Za peko sem uporabil pekač premera 18 cm.
Sestavine za biskvit:
2 jajci
3 žlice razmaščene mandljeve moke Sukrin
1 žlica sladila Sukrin Melis
1 žlica nesladkanega kakava
1 čajna žlica sode bikarbone
1 žlica sladila Sukrin Melis, raztopljenega v ca. 100 ml vode (za navlažitev biskvita)


Sestavine za kremo:
300 ml sladke smetane
250 g pasirane skute
1 žlica sladila Sukrin Melis
1 skodelica navadne kokosove moke
1 zavitek želatine Fix


Sestavine za dekoracijo:
Sladka smetana
50 g masla
1 Sukrin mlečna čokolada
1 čajna žlica nesladkanega kakava


Priprava:

1.) Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg.

2.) Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Melis in premešamo.

3.) Na koncu dodamo še sodo bikarbono, kakav in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom.

4.) Pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah celzija. Če je pečeno preverimo tako, da testo prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi je pečeno.

5.) Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, navlažimo z mešanico Sukrin Melisa in vode (uporabimo čopič) in pustimo, da se ohladi.

6.) Kremo pripravimo tako, da stepemo sladko smetano in ji primešamo skuto, sladilo Sukrin Melis, kokosovo moko in želatino.

7.) Kremo razporedimo po ohlajenem biskvitu (pustimo ga v tortnem modelu) in postavimo za vsaj tri ure v hladilnik, da se strdi.

8.) Čokoladna srca pripravimo tako, da nad ognjem raztopimo maslo, ga odstavimo in mu dodamo kakav in nalomljeno čokolado. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi.

9.) Čokoladno maso prelijemo na pekač obložen s peki papirjem in pustimo, da se strdi. Ko se strdi s pomočjo modelčka za kekse pazljivo izrežemo srca. 

10.) Preden ponudimo vsak kos torte okrasimo s stepeno smetano in obložimo s čokoladnim srcem.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/