sobota, 04. februar 2017

Sočni LCHF maffini

Drugi recept iz serije z Valentinovim pridihom. Vsi so želeli sočne muffine, kar z razmaščeno moko ni ravno lahko doseči. No moram reči, da mi je uspelo, tudi tokrat so bili vsi nad rezultatom navdušeni. Masa je za 12 muffinov :)
Suhe sestavine:
120 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
80 g razmaščene kokosove moke Sukrin
1 zvrhana žlica indijskega trpotca
1 čajna žlica sode bikarbone
2 žlici sladila Sukrin Melis


Mokre sestavine:
3 jajca
30 g raztopljenega masla
250 g pasirane skute
zamrznjene maline (cca 3 kose na 1 muffin)
Voda po potrebi


Dekoracija:
Stepena sladka smetana
1 žlica sladila Sukrin Melis
Burbonska vanilja v prahu


Priprava:

1.) Najprej med sabo premešamo suhe sestavine.

2.) Premešamo še mokre sestavine.

3.) Nato mokri masi med mešanjem počasi dodamo suho. Dobro premešamo. Če je masa pregosta dodamo nekoliko vode. Ne pretiravajte s količino, saj bodo drugače muffini preveč mokri. Masa mora biti kompaktna.

4.) Pekač za muffine obložimo s papirčki in do polovice nadevamo z maso.

5.) Na vrh damo tri maline in nato pekač do vrha nadevamo z maso.

6.) Pečemo na 200 stopinj Celzija približno 30 minut oziroma tako dolgo, dokler robovi muffinov ne dobijo zlato-rjave barve.

7.) Muffine vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladijo.

8.) Preden postrežemo jih dekoriramo s stepeno smetano, ki smo ji primešali Sukrin Melis in burbonsko vaniljo. Mini srčki so narejeni iz marcipana (KLIK za recept), ki sem mu primešal malo arome maline (Etol).

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/