četrtek, 26. januar 2017

Domača jetrna pašteta

Obožuješ pašteto? Jaz jo, zato si jo pripravljam kar sam. Za izdelavo odlične domače paštete ne potrebujemo veliko sestavin niti pripomočkov. Prepričan sem celo, da te bo njen okus tako navdušil, da tistih iz trgovine ne bo več v tvojem hladilniku.
Sestavine:
300 g piščančjih jeter
1 čebula
4 stroki česna
50 g masla
belo vino
sol
poper
timijan
muškatni orešček


Priprava:

1.) V ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo sesekljano čebulo in česen. Jetra narežemo na manjše kose, da bodo čim hitreje pečena. Dalj časa jih namreč pečemo, bolj trda postanejo.

2.) Ko sta čebula in česen popečena, dodamo jetra in pražimo pet minut na visoki temperaturi. Popražena jetra damo v mešalnik, dodamo začimbe in toliko vina, da dobimo ravno pravo mazavost paštete.

3.) Počakamo, da se pašteta ohladi, nato jo naložimo v keramične lončke in prelijemo z raztopljenim maslom. Kapica iz masla preprečuje oksidacijo in izgubo okusa in vonja paštete. 

Zraven domače jetrne paštete se odlično poda kruh iz mešanice za Low Carb kruh Sukrin.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/