četrtek, 26. januar 2017

Low Carb žepki

Low Carb žepki brez moke in dodanega sladkorja z makovim namazom brez dodanega sladkorja Almitas. Na pogled sicer niso najlepši in jih moram še dodelat, a okus je naravnost fantastičen :)
Sestavine za testo:
250 g pasirane skute
2 jajci
75 g raztopljenega masla
80 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
70 g mletih mandljev
25 g fino mletega indijskega trpotca (naslednjič dam malo več cca 35 g)
2 žlici sladila Sukrin Melis
1/2 čajne žlice sode bikarbone


Sestavine za nadev:
Makov namaz brez dodanega sladkorja Almitas 


Dodatno:
Jajce za premaz


Priprava:

1.) V posodi z električnim mešalnikom premešamo mokre sestavine: skuto, jajca in maslo.

2.) Postopoma začnemo dodajati še suhe sestavine. Najprej mlete mandlje, mandljevo moko, Sukrin Melis in sodo bikarbono. Indijski trpotec dodamo čisto na koncu.

3.) Testo pustimo počivati v hladilniku vsaj 30 minut.

4.) Ko je testo dovolj ohlajeno, ga vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v krog. Jaz sem testo razdelil na dva dela. Najbolje je, če testo valjamo med dvema papirjema za peko.

5.) Ko smo ga razvaljali na cca 3-5 mm debelo odstranimo zgornji papir za peko in krog razrežemo na trikotnike. Vsak trikotnik na širšem delu obložimo z makovim namazom Almitas in testo zvijemo v rogljičke. Čeprav je nekoliko lomljivo se da testo lepo oblikovati.

6.) Rogljičke preložimo v pekač obložen s paprijem za peko, premažemo s stepenim jajcem in pečemo približno 45 minut na 170 stopinjah Celzija.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar./***** sidebar Popular Post Script *****/