Sestavine za testo:
|
2 jajci
75 g raztopljenega masla
80 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
70 g mletih mandljev
25 g fino mletega indijskega trpotca (naslednjič dam malo več cca 35 g)
2 žlici sladila Sukrin Melis
1/2 čajne žlice sode bikarbone
Sestavine za nadev:
|
Dodatno:
|
Priprava:
|
1.) V posodi z električnim mešalnikom premešamo mokre sestavine: skuto, jajca in maslo.
2.) Postopoma začnemo dodajati še suhe sestavine. Najprej mlete mandlje, mandljevo moko, Sukrin Melis in sodo bikarbono. Indijski trpotec dodamo čisto na koncu.
3.) Testo pustimo počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
4.) Ko je testo dovolj ohlajeno, ga vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v krog. Jaz sem testo razdelil na dva dela. Najbolje je, če testo valjamo med dvema papirjema za peko.
5.) Ko smo ga razvaljali na cca 3-5 mm debelo odstranimo zgornji papir za peko in krog razrežemo na trikotnike. Vsak trikotnik na širšem delu obložimo z makovim namazom Almitas in testo zvijemo v rogljičke. Čeprav je nekoliko lomljivo se da testo lepo oblikovati.
6.) Rogljičke preložimo v pekač obložen s paprijem za peko, premažemo s stepenim jajcem in pečemo približno 45 minut na 170 stopinjah Celzija.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar