četrtek, 26. januar 2017

Pica iz cvetače brez moke in glutena

Meni najljubša različica Low Carb pice. Čeprav je glavna sestavina testa cvetača, je zaradi dodatka razmaščene mandljeve moke Sukrin in indijskega trpotca, sploh ne boste občutili.
Sestavine:
1 glava cvetače
3 do 4 jajc
2 žlici razmaščene mandljeve moke Sukrin Almond Flour
Obloga po želji


Priprava:

1.) Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.

2.) Cvetačo narežemo na manjše cvetove in jih z ročnim ribežem ali multipraktikom zmeljemo na majhna zrna.

3.) Cvetačo "skuhamo" v mikrovalovni pečici 5 do 10 minut (odvisno od moči valov).

4.) Pustimo, da se cvetača ohladi nato pa jo preložimo na bombažno krpo in iz nje iztisnemo čim več tekočine.

5.) Iztisnjeno cvetačo vrnemo v posodo, dodamo jajca in dve žlici razmaščene mandljeve moke Sukrin Almond Flour ter premešamo.

6.) Maso razporedimo po pekaču, na približno 1 cm debelo.

7.) Pekač postavimo v pečico in podlogo pice pečemo približno 20 minut, oziroma dokler robovi ne postanejo zlato rjave barve.

8.) Podlogo pice vzamemo iz pečice in obložimo s poljubno oblogo.

9.) Pico vrnemo v pečico in pečemo nadaljnjih 15 do 20 minut, dokler se sir ne raztopi. 

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/