Sestavine za temno kremo (za 8 skodelic):
|
1 zvrhana žlica makovega namaza Almitas
3 listi želatine
Sestavine za svetlo kremo (za 8 skodelic):
|
1 zvrhana žlica sladila Sukrin Gold
3 listi želatine
Sestavine za čokoladni pokrov:
|
4 čajne žlice grenkega kakava
2 čajni žlici instant kave
1 zvrhana žlica sladila Sukrin Gold
Priprava:
|
1.) Najprej se lotimo izdelave temne kreme. Kokosovo mleko segrejemo skoraj do vretja in vanj vmešamo žlico makovega namaza Almitas.
2.) Želatino pripravimo po navodilih in 3 liste raztopimo v temni kremi.
3.) Kremo prelijemo v skodelice in pustimo nekaj ur, da se ohladi in strdi.
4.) Ko je prvi del kreme strjen se lotimo priprave drugega. Kokosovo mleko ponovno segrejemo in mu tokrat primešamo žlico sladila Sukrin Gold, ki smo ga predhodno v kavnem mlinčku zmleli v fin prah (se bolje vmeša).
5.) Pripravimo želatino in jo raztopimo v kremi.
6.) Svetlo kremo Prelijemo čez temno in pustimo, da se strdi.
7.) Čokoladni pokrov pripravimo tako, da v kavnem mlinčku skupaj zmeljemo kakav, kavo in Sukrin Gold in dobljeno mešanico nato vmešamo v raztopljeno kokosovo maščobo.
8.) Čokoladno zmes prelijemo čez kremo in pustimo, da se strdi.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar