četrtek, 9. november 2017

LCHF kavna panna cotta brez mleka in jajc

Še ena odlična in preprosta sladica brez mleka in jajc. Čeprav zgleda preprosto vas bo njen okus navdušil :)
Sestavine za temno kremo (za 8 skodelic):
400 ml kokosovega mleka
1 zvrhana žlica makovega namaza Almitas
3 listi želatine


Sestavine za svetlo kremo (za 8 skodelic):
400 ml kokosovega mleka
1 zvrhana žlica sladila Sukrin Gold
3 listi želatine

Sestavine za čokoladni pokrov:
250 g kokosove maščobe (EDEN)
4 čajne žlice grenkega kakava
2 čajni žlici instant kave
1 zvrhana žlica sladila Sukrin Gold

Priprava:

1.) Najprej se lotimo izdelave temne kreme. Kokosovo mleko segrejemo skoraj do vretja in vanj vmešamo žlico makovega namaza Almitas.

2.) Želatino pripravimo po navodilih in 3 liste raztopimo v temni kremi. 

3.) Kremo prelijemo v skodelice in pustimo nekaj ur, da se ohladi in strdi.

4.) Ko je prvi del kreme strjen se lotimo priprave drugega. Kokosovo mleko ponovno segrejemo in mu tokrat primešamo žlico sladila Sukrin Gold, ki smo ga predhodno v kavnem mlinčku zmleli v fin prah (se bolje vmeša).

5.) Pripravimo želatino in jo raztopimo v kremi.

6.) Svetlo kremo Prelijemo čez temno in pustimo, da se strdi.

7.) Čokoladni pokrov pripravimo tako, da v kavnem mlinčku skupaj zmeljemo kakav, kavo in Sukrin Gold in dobljeno mešanico nato vmešamo v raztopljeno kokosovo maščobo.

8.) Čokoladno zmes prelijemo čez kremo in pustimo, da se strdi.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/