četrtek, 29. marec 2018

Čokoladna LCHF potica

makova LCHF potica
Vedno več nas je, ki se prehranjujemo po načelih LCHF-prehrane. Ravno zaradi tega bo ta LCHF potica brez moke in dodanega sladkorja idealna izbira, če se tudi med velikonočnimi prazniki nočete odreči svoji najljubši sladici.
Sestavine za testo:
300 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
3 jajca
100 g stopljenega masla
150 g EKO Sukrin mandljeve moke
50 g EKO Sukrin kokosove moke (ali 100 g mletih mandljev)
100 g sladila Sukrin
40 g indijskega trpotca
1 pecilni prašek


Sestavine za premaz:
1 rumenjak
1 žlička kisle smetane
1 žlica sladila Sukrin Melis


Sestavine za čokoladni nadev:
500 ml sladke smetane
500 g grobe kokosove moke
80 g mlečne čokolade Sukrin
1 žlice nesladkanega kakava
2 žlici sladila Sukrin Melis
3 jajca


Priprava:

1.) Najprej se lotimo izdelave testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodajamo mešanico suhih sestavin.

2.) Testo LCHF potice z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik. Po počivanju ga vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm..

3.) Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.

4.) Ko je testo končano se lotimo priprave nadeva. Na kuhalnik pristavimo kozico s smetano, makom in sladilom Sukrin Melis.

5.) Zavremo in na zmernem ognju med konstantnim mešanjem počasi kuhamo približno 15 minut.

6.) Ko se mak zmehča, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

7.) Ohlajenemu primešamo jajca in indijski trpotec ali mandljevo moko.

8.) Ko je nadev končan se lotimo sestavljanja LCHF potice. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. 

9.) Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

10.) Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 40 minut (po 20 minutah premažemo z mešanico rumenjaka in kisle smetane). 

11.) Ohlajeno potico posujemo s sladilom Sukrin Melis.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/