Sestavine za biskvit:
|
4 žlice razmaščene mandljeve moke Sukrin
3 žlice sladila Sukrin Melis
Aroma maline (Etol)
1 čajna žlica sode bikarbone
Sestavine za navlažitev biskvita:
|
Sestavine za kremo:
|
Burbonska vanilja v prahu (Spar Bio)
2 lista želatine (Spar Bio)
Sestavine za premaz:
|
Priprava:
|
1.) Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg.
2.) Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Melis in premešamo.
3.) Na koncu dodamo še sodo bikarbono, aromo maline in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Premešamo in prelijemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom.
4.) Pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah celzija. Če je pečeno preverimo tako, da testo prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi je pečeno.
5.) Ko je biskvit pečen ga vzamemo iz pečice, navlažimo z mešanico Sukrin Melisa in vode (uporabimo čopič) in pustimo, da se ohladi.
6.) Kremo pripravimo tako, da grškemu jogurtu dodamo vaniljo in želatino pripravljeno po navodilih in dobro premešamo.
7.) Ko je biskvit ohlajen, ga prerežemo na pol in spodnjo polovico premažemo s kremo iz grškega jogurta.
8.) Prekrijemo z drugo polovico biskvita in iz vseh strani premažemo s stepeno sladko smetano.
9.) Torto postavimo v hladilnik za vsaj tri ure.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar