Sestavine za biskvit:
|
4 jajca
200 ml vode
100 g raztopljenega masla
Sestavine za čokoladno kremo:
|
250 ml sladke smetane
200 g čokolade brez dodanega sladkorja
Sestavine za bananino kremo:
|
250 ml sladke smetane
Esenca banane
2 zavitka želatine fix
Sestavine za čokoladni preliv:
|
100 ml sladke smetane
2 žlici ruma
Priprava:
|
1.) Najprej se lotimo priprave biskvita po navodilih. Jaz sem pekač premera 18 cm napilnil do 2/3, iz preostale mase pa sem spekel mafine. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in razrežemo na tri enake dele.
2.) Čokolado v mikrovalovni pečici na nizki jakosti počasi stopimo. Idealno je, da po segrevanju ostanejo koščki čokolade, ki jih nato z mešanjem raztopimo do konca. Na tak način bomo čokolado tudi nekoliko ohladili.
3.) Za čokoladno kremo stepemo sladko smetano do te mere, da so na površini vidne sledi metlic in nič več. Dodamo maskarpone in premešamo, da dobimo čvrsto kremo. Na koncu vmešamo še toplo čokolado (ne hladno, ker se drugače ne bo vmešala).
4.) Za bananino kremo stepemo sladko smetano, ji primešamo grški jogurt, esenco banane in želatino fix.
5.) Obe kremi se precej hitro strdita, zato ne odlašajte s sestavljanjem torte.
6.) Torto sestavimo tako, da najprej v model postavimo prvi kos biskvita. Nanj razporedimo polovico čokoladne kreme, jo lepo razporedimo in prelijemo še s polovico bananine kreme.
7.) Kremo pokrijemo z drugim delom biskvita in ponovimo z nalaganjem kreme. Najprej polovico čokoladne, poravnamo in dodamo še polovico bananine kreme. Prekrijemo z zadnjim kosom biskvita in torto postavimo na hladno.
8.) Za čokoladni preliv segrejemo smetano, vendar pazimo, da ne zavre. Dodamo rum in koščke čokolade in mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi.
9.) Preliv prelijemo čez ohlajeno torto in pustimo, da se popolnoma strdi.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar