četrtek, 26. januar 2017

Dvobarvna LCHF skutina tortica

Zagotovo ena najbolj slastnih LCHF cheesecake tort kar sem jih naredil. Narejena s čokoladno-lešnikovim namazom Almitas. Za pripravo sem uporabil pekač premera 18 cm :)
Sestavine za testo (pekač premera 18 cm):
130 g mletih mandljev
40 g navadne kokosove moke
30 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
2 žlici sladila Sukrin Melis
70 g stopljenega masla


Sestavine za kremo:
250 g pasirane skute
300 ml sladke smetane
8 listov želatine
1 zajetna žlica čokoladno-lešnikovega namaza Almitas


Sestavine za glazuro:
70 g masla
2 čajni žlici kakava
2 čajni žlici sladila Sukrin Melis


Priprava:

1.) Pekač za torto obložimo s peki papirjem. 

2.) Sestavine za testo med sabo dobro premešamo in z maso napolnimo pekač za torto. Maso dobro pritisnemo ob dno pekača in postavimo v hladilnik, da se strdi.

3.) Za kremo stepemo sladko smetano, dodamo skuto in želatino, ki jo pripravimo po navodilih. Kremo razdelimo na dva enaka dela in drugemu primešamo še čokoladno-lešnikov namaz Almitas.

4.) Pekač za torto s pripravljenim testom vzamemo iz hladilnika, najprej napolnimo s svetlo kremo in nato še s temno kremo.

5.) Na koncu prelijemo z glazuro, ki smo jo pripravili tako, da smo na srednjem ognju raztopili maslo in mu primešali kakav in sladilo Sukrin Melis.

6.) Cheesecake postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, najbolje čez noč.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/