petek, 5. januar 2018

LCHF kremne rezine aka kremšnite

Vem, da sem bolj znan po enostavnih recepti, za katere potrebujemo malo sestavin, a tale me je že "mučil" kar nekaj časa. Moje LCHF kremšnite so povzete po drugem receptu, a sem mu dodal osebno noto z izdelavo domačega maskarpone sira. Recept vam bo vzel kar nekaj časa, a vam garantiram, da vas bo končni rezultat navdušil. Sicer pa jih ne boste pekli vsak dan. :) 
Sestavine so za pekač velikosti 36x22 cm :)
Sestavine za testo:
100 g EKO Sukrin mandljeve moke
30 g naravnega sladila Sukrin Melis
100 ml vrele vode
80 g mletih mandljev
20 g indijskega trpotca
20 g sirnega namaza ABC
25 g kokosove maščobe
1 jajce


Sestavine za jajčno kremo:
10 rumenjakov in 2 celi jajci
10 žlic naravnega sladila Sukrin Melis
Aroma vanilje
120 g masla
1200 ml sladke smetane
16 listov želatine
Domači maskarpone (300 g Krem masla (Pomurske mlekarne) + 2 zvrhani žlici kisle smetane + 400 ml sladke smetane)


Sestavine za smetano:
800 ml sladke smetane


Sestavine za čokoladni preliv:

100 g temne čokolade
30 g masla


Priprava:

1.) Najprej se lotimo izdelave testa. EKO Sukrin mandljevo moko in Sukrin Melis med sabo dobro premešamo in poparimo z vrelo vodo. Premešamo in ohladimo.

2.) Masi primešamo ostale sestavine. Umesimo testo in ga prekritega s folijo damo počivat za približno pol ure.

3.) Ko je testo spočito ga razdelimo na dva dela in razvaljamo med dvema peki papirjema na približno 1-2 mm debeline. Ta del je najtežji, zato mu namenimo največ pozornosti.

4.) Vsak del testa pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah Celzija.

5.) Medtem, ko se testo peče, se lotimo izdelave jajčne kreme.

6.) Rumenjake, jajce, sladilo Sukrin Melis in vaniljevo aromo med sabo premešamo v ognjevarni posodi. Posodo postavimo nad večji lonec z vrelo vodo in mešamo nad paro, dokler ne dobimo gosto zmes (cca 15 min). Pozor, posoda se ne sme dotikati vrele vode.

7.) Kremo rahlo ohladimo, vmešamo 120 g masla in postavimo na stran.

8.) Posebej segrejemo 1200 ml sladke smetane in vanjo dodamo 16 listov želatine, ki smo jo predhodno namočili in oželi. Smetano rahlo ohladimo in vmešamo domači maskarpone, ki smo ga pripravili tako, da smo navedene sestavine med sabo dobro premešali. 

9.) Smetani in maskarponu dodamo še jajčno kremo in vse skupaj ročno premešamo. Brez skrbi sprva je krema zelo tekoča, a se bo čez noč strdila.

10.) Sedaj se lotimo izdelave kremšnit. Na dno pekača najprej položimo en kos testa in ga prelijemo z jajčno kremo. Pustimo stati čez noč.

11.) Čez jajčno kremo naslednji dan namažemo še stepeno smetano, prekrijemo z drugim kosom testa in prelijemo s čokoladnim prelivom, ki smo ga pripravili tako, da smo raztopili maslo in vanj vmešali temno čokolado.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar./***** sidebar Popular Post Script *****/