četrtek, 26. januar 2017

LCHF šarlota

Šarlota z malinami po mojem receptu. Je enostavna za pripravo, njena prezentacija pa bo navdušila marsikoga.
Sestavine za šarloto:
750 g grškega jogurta
200 ml sladke smetane
200 g zamrznjenih malin
1 žlica sladila Sukrin Melis
1 zavitek Spar Bio želatine v listih (20 g)


Sestavine za čokoladni obliv:
50 g temne čokolade
50 g masla


Priprava:

1.) Želatino pripravimo po navodilih. Po lastnih izkušnjah je postopek tak, da jo najprej za pet minut zmehčamo v hladni vodi, ožamemo in prelijemo z vrelo vodo. Premešamo z vilico, da se popolnoma raztopi.

2.) Grški jogurt damo v posodo in ga premešamo, da postane bolj rahel. Sladko smetano stepemo v ločeni posodi in jo previdno primešamo k jogurtu. Masi primešamo pripravljeno želatino in naravno sladilo Sukrin Melis. Premešamo in na koncu nežno vmešamo še zamrznjene maline.

3.) Maso prelijemo v pekač premera 18 cm in postavimo čez noč v hladilnik, da se popolnoma strdi. Če je mase kaj viška jo prelijemo v visok kozarec in postrežemo kot samostojno sladico.

4.) Naslednji dan torto vzamemo iz hladilnika in prelijemo s čokoladno glazuro. Slednjo pripravimo tako, da stopimo maslo in mu dodamo sesekljano temno čokolado. Torto nato še za nekaj minut postavimo na hladno, da se preliv strdi.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar./***** sidebar Popular Post Script *****/