četrtek, 7. september 2017

Čokoladno-bananina LCHF torta

Glede na to, da je imel tast rojstni dan je draga predlagala, da ga presenetiva s čokoladno-bananino torto. Kljub temu, da pričakujeva naraščaj, se je potrudila in torto skorajda v celoti naredila sama. Na pomoč sem ji priskočil le pri pripravi krem.
Za peko sva uporabila pekač premera 18 cm.
Sestavine za biskvit:
1 zavoj Sukrin Gluten Gree Cake Mix
4 jajca
200 ml vode
100 g raztopljenega masla


Sestavine za čokoladno kremo:
250 g maskarpone sira
250 ml sladke smetane
200 g čokolade brez dodanega sladkorja

Sestavine za bananino kremo:
1 grški jogurt (150-170 g)
250 ml sladke smetane
Esenca banane
2 zavitka želatine fix

Sestavine za čokoladni preliv:
100 g čokolade brez dodanega sladkorja
100 ml sladke smetane
2 žlici ruma

Priprava:

1.) Najprej se lotimo priprave biskvita po navodilih. Jaz sem pekač premera 18 cm napilnil do 2/3, iz preostale mase pa sem spekel mafine. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in razrežemo na tri enake dele.

2.) Čokolado v mikrovalovni pečici na nizki jakosti počasi stopimo. Idealno je, da po segrevanju ostanejo koščki čokolade, ki jih nato z mešanjem raztopimo do konca. Na tak način bomo čokolado tudi nekoliko ohladili.

3.) Za čokoladno kremo stepemo sladko smetano do te mere, da so na površini vidne sledi metlic in nič več. Dodamo maskarpone in premešamo, da dobimo čvrsto kremo. Na koncu vmešamo še toplo čokolado (ne hladno, ker se drugače ne bo vmešala).

4.) Za bananino kremo stepemo sladko smetano, ji primešamo grški jogurt, esenco banane in želatino fix.

5.) Obe kremi se precej hitro strdita, zato ne odlašajte s sestavljanjem torte.

6.) Torto sestavimo tako, da najprej v model postavimo prvi kos biskvita. Nanj razporedimo polovico čokoladne kreme, jo lepo razporedimo in prelijemo še s polovico bananine kreme.

7.) Kremo pokrijemo z drugim delom biskvita in ponovimo z nalaganjem kreme. Najprej polovico čokoladne, poravnamo in dodamo še polovico bananine kreme. Prekrijemo z zadnjim kosom biskvita in torto postavimo na hladno.

8.) Za čokoladni preliv segrejemo smetano, vendar pazimo, da ne zavre. Dodamo rum in koščke čokolade in mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi.

9.) Preliv prelijemo čez ohlajeno torto in pustimo, da se popolnoma strdi.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar./***** sidebar Popular Post Script *****/