ponedeljek, 7. avgust 2017

Low-Carb njoki

Za low carb njoke obstaja kar nekaj receptov. Tisti pri katerem uporabimo mocarelo, ki jo moramo segrevati v mikrovalovni mi ni bil najbolj všeč. Ker sem inženir fizike pač ne zaupam popolnoma mikrovalovni pečici. Prav tako je ta recept bistveno lažji in hitrejši za pripravo. Okus pa bogat in fantastičen.
Sestavine:
1 jajce
2 žlici razmaščene kokosove moke Sukrin
1 žlica indijskega trpotca
2 žlici ABC sira (Spar)



Dodatno:
Vrela voda
Žlička soli


Priprava:

1.) Jajce stepemo z vilico.

2.) Dodamo kokosovo moko, indijski trpotec in ABC sir.

3.) Maso dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 10 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

4.) Iz testa oblikujemo njoke in jih skuhamo v vreli vodi, ki smo jo osolili z žličko soli. Ko priplavajo na površino jih kuhamo še slabo minuto.

5.) Njoke odcedimo in ponudimo s poljubno omako.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/