četrtek, 26. januar 2017

Lešnikova LCHF rolada

Čeprav so bile danes na sporedu koline, je bilo potrebno poskrbet tudi za nekaj sladkega. Pri pripravi rolade sem spet uporabil slasten čokoladno lešnikov namaz Almitas :)
Sestavine za testo:
75 g mletih lešnikov
6 jajc
2 žlici sladila Sukrin Melis


Sestavine za kremo:
250 g pasirane skute
300 ml sladke smetane
8 listov želatine
1 zajetna žlica čokoladno-lešnikovega namaza Almitas


Sestavine za dekoracijo:
150 ml sladke smetane
2 čajni žlici kakava
2 čajni žlici sladila Sukrin Melis


Priprava:

1.) Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peki papirjem.

2.) Jajca ločimo in beljake stepemo v čvrst sneg. Beljakom primešamo sladilo Sukrin Melis, rumenjake in mlete lešnike. 

3.) Testo prelijemo v pekač, ga položimo v pečico in pečemo približno 15 minut. Pečeno testo zvrnemo na svež peki papir, odstranimo papir od peke in testo zvijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi.

4.) Medtem pripravimo kremo in smetano za dekoracijo. Za kremo stepemo sladko smetano, dodamo skuto in želatino, ki jo pripravimo po navodilih. Kremi dodamo še čokoladno-lešnikov namaz Almitas in dobro premešamo.

5.) Za dekoracijo stepemo sladko smetano in ji primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis.

6.) Ohlajeno testo razvijemo in namažemo s kremo. Namazano zvijemo v rolado in okrasimo s čokoladno stepeno smetano.

7.) Pustimo nekaj časa, da se okusi povežejo in postrežemo. 

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/