Tokrat sem ustvarjal z novo pripravljeno mešanico brez glutena in dodanega sladkorja Sukrin Baking Mix. Okus mešanice me je res navdušil, za razliko od Cake Mixa so kot osnovo namreč namesto mandljeve moke uporabili sezamovo moko. Pika na i pa je zagotovo borovničeva krema,
ki bo navdušila vsakogar, vsebuje namreč skrivnostno sestavino :)
Sestavine za mafine:
|
4 jajca
150 ml vode
100 g stopljenega masla
papirčki za mafine
Sestavine za borovničevo kremo:
|
250 g pasirane skute
skodelica borovnic
polovica stekleničke ETOL arome maline
1 žlica sladila Sukrin:1
1 zavitek želatine FIX
Priprava:
|
1.) Pripravimo si model za mafine, ki ga obložimo s papirčki za mafine.
2.) Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Baking Mix.
3.) Modelčke napolnimo s pripravljeno maso in pečemo približno 20 minut minut pri 175 °C.
4.) Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo borovničevo kremo. Sladko smetano stepemo do trdega. Borovnice s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v pire.
5.) Skuto dobro premešamo in ji dodamo stepeno smetano, zmiksane borovnice, aromo maline in sladilo Sukrin:1.
6.) Na koncu vmešamo še želatino, premešamo in s kremo napolnimo vrečko za dekoriranje.
7.) Ohlajene mafine vzamemo iz modela in jih okrasimo z borovničevo kremo. Postrežemo.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar