ponedeljek, 18. september 2017

Chia puding brez laktoze in dodanega sladkorja

Tole je zagotovo eden izmed najboljših chia pudingov brez laktoze in brez dodanega sladkorja, kar mi jih je kdaj uspelo narediti. Kot vedno, se je tudi tokrat izkazalo, da manj (kvalitetnih sestavin) pomeni več (bogatega okusa)
Sestavine (za 4 porcije):
1 konzerva kokosovega mleka (400 ml Spar Vital v mojem primeru)
8-10 žlic chia semen
Skodelica zamrznjenih borovnic
Po želji žlica sladila Sukrin Melis



Priprava:

1.) Kokosovo mleko pretresemo in zlijemo v 500 ml posodico s pokrovom.

2.) Dodamo chia semena in dobro premešamo.

3.) Maso razdelimo v štiri kozarčke in čez noč postavimo na hladno.

4.) Naslednji dan pripravimo še kremo iz borovnic, ki jih odmrznemo, dodamo žlico sladila Sukrin Melis in s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremo.

5.) Borovničevo kremo razporedimo po kozarcih in ponudimo.

Dober tek :)

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Avtor

authorŽivijo, moje ime je Uroš. Sem nekdanji ultramaratonec, fitnesar in strasten LCHF-kuhar.



/***** sidebar Popular Post Script *****/