Sestavine za biskvit (za pekač premera 18 cm):
|
2 zvrhani žlici grenkega kakava
1 pecilni prašek
3 zvrhane žlice sladila Sukrin Melis
150 g raztopljene kokosove maščobe EDEN
250 ml vode (po potrebi več)
Sestavine za smetano:
|
ščepec burbonske vanilje v prahu
Priprava:
|
1.) Najprej premešamo suhe sestavine: razmaščeno EKO Sukrin mandljevo moko, kakav, pecilni prašek in sladilo Sukrin Melis.
2.) Dodamo raztopljeno kokosovo maščobo in vodo.
3.) Dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Če masa ni dovolj tekoča po potrebi dodamo še nekaj vode.
4.) Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 30 minut. Če je biskvit pečen preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Pečeno je, ko na njem ni sledi biskvita.
5.) Biskvit ohladimo in pred serviranjem okrasimo s stepeno smetano, ki smo ji primešali burbonsko vaniljo v prahu.
Dober tek :)
Ni komentarjev :
Objavite komentar